ΠΑΣΚΕ : Η απαξίωση του ΣΔΟΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΔΟΥ
ΠΑΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΟΥ
Αθήνα 10.2.2014

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ :

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Συνάδελφοι

Με την ανακοίνωσή μας στις 12.11.2013 (www.pask-eforiakoi.gr) είχαμε επισημάνει αλλά και καταγγείλει για μια ακόμη φορά σύσσωμη τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τις άστοχες επιλογές της, αλλά και την συνέχιση των πειραματισμών της στη δράση, λειτουργία του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με την στάση και την συμπεριφορά τους, σε ότι αφορά το ΣΔΟΕ και των εργαζομένων σε αυτό, αγνοεί (γιατί άραγε;) τα επιτεύγματα του ΣΔΟΕ και ότι η υπηρεσία αυτή, είχε φτάσει στο «απόγειό» της καθώς :

Για πρώτη φορά με την δύναμη της πληροφορίας και της τεχνογνωσίας της ανέδειξε και έφερε εις πέρας υποθέσεις φορολογικής διαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και όχι μόνο .

Αγνοεί η Πολιτική Ηγεσία και οι «μετακλητοί σύμβουλοί τους» την ιστορία και προσφορά του ΣΔΟΕ και των εργαζομένων σε αυτό, στην οικονομία της πατρίδας μας.

Ίσως δικαιολογημένα και αυτό να οφείλεται στην μικρόχρονη παρουσία τους στα δρώμενα του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιολογείται η δημόσια απαξίωση του ΣΔΟΕ και των εργαζομένων καθώς και η κοινή τους πορεία μέχρι τις 31.10.2013.

Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στον καθένα να τοποθετείται κατά το δοκούν.

Εμείς όμως θα τους παραπέμψουμε στην επίσημη τριμηνιαία έκθεση της Βουλής των Ελλήνων γραφείο Προϋπολογισμού όπου:

Στην στήλη 4.3.1. η δράση του ΣΔΟΕ και θέρος 2013 σελίδα 56 αναφέρονται τα σημαντικά επιτεύγματα του ΣΔΟΕ αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ωφέλεια της δράσης του από την νομοθεσία και την γραφειοκρατία.

Στην ίδια έκθεση και στην στήλη 4.3.2. Η φοροδιαφυγή στην εμπορία καυσίμων στην σελίδα 60 μεταξύ άλλων αναφέρεται :

Η ενδελεχής εξέταση της λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς αναδεικνύει δύο ζητήματα που εντείνουν την αναποτελεσματικότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Το ένα σχετίζεται με την περίπλοκη, δαιδαλώδη και αντιφατική μορφή νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων. Το δεύτερο σχετίζεται με τον κατακερματισμό των αρμόδιων οργάνων ελέγχου. Ο κατακερματισμός των ελεγκτικών οργάνων δημιουργεί τόσο θέματα υπερκάλυψης αρμοδιοτήτων όσο και θέματα μη κάλυψης πεδίων ελέγχου.

Μετά από τα παραπάνω δηλώνουμε απερίφραστα ότι :

Το ΣΔΟΕ, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη των όποιων υπηρεσιών κατέχουν έχουν γνώση της αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορούν να ανεχθούν οι γνώσεις αυτές, να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες, όσων μέσα από την δύναμη της αγοράς και την αποφυγή της φορολογίας, οδήγησαν την πατρίδα μας στο σημερινό αδιέξοδο.

Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ….ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .

Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚ-Ε