Ενιαίο φορολογικό συντελεστή εγγυημένο μέχρι το 2020 πρότεινε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚΕ, Ανρί Μαλός

Φωτογραφία: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Λακασάς. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στην εξαγγελία ενιαίου φορολογικού συντελεστή (flat tax rate), εγγυημένου ως το 2020, θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα από την πρώτη έξοδό της στις αγορές, δεδομένου ιδίως ότι με βάση πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) σε δείγμα 100 εξαγωγέων, οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν το φορολογικό καθεστώς ως το κυριότερο ζήτημα που τις απασχολεί.

Την παραπάνω πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), Ανρί Μαλός.

Επίσης, ο κ. Λακασάς επεσήμανε ότι απαιτείται ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της Ελλάδος, με φορολόγηση της προσόδου του κεφαλαίου, κίνηση η οποία θα συνέβαλλε στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ο κ. Λακασάς σημείωσε ακόμη ότι κατά την περίοδο 2009-2013 οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν συνολικά κατά 57,1%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ