ΠΟΕ - ΔΟΥ : Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με υπ. οικονομικών 4.4.2014

ΠΟΕ - ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 105 62 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 - 36 22 707
FAX.: 210 - 36 38 782
www.poedoy.gr
e-mail:poedoy@poedoy.gr

Αθήνα, 7.4.2014
Αρ. Πρωτ.: 485
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 4.4.2014

ΠΟΕ-ΔΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ-ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ-ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ-ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (Γ.Σ.)-ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ-ΘΕΟΧΑΡΗΣ (Θ.Χ.)-ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ-ΡΙΤΣΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΗΜΑΡΑΣ

1. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

α) Αξιοκρατικές διαδικασίες - Μη εφαρμογή του Ν. 4025/2014 («Αξιολόγηση» απολύσεις): Γ.Σ. Απολύσεις + διαθεσιμότητες στις φορολογικές υπηρεσίες δεν θα έχουμε 2014+2015. Ν4025/14 ισχύει και για Υπ. Οικ. (μέχρι στιγμής). Θα δούμε αν θα εξαιρεθεί. Θ.Χ.: Προχωρούμε με έγκριση και ΥΔΜΗΔ, σε ειδική ρύθμιση για εξαίρεση της ΓΓΔΕ.

β) ΑΥΟ σύστασης Ειδ. Υπ. Συμβουλίου για διαθεσιμότητα: Γ.Σ. Ισχύει για όλο το Δημόσιο. Γα το Υπ. Οικ. θα ισχύσει μόνο για αξιολόγηση όσων μετακινηθούν σε αυτό. 3γ) Απολυμένες καθαρίστριες (σχολικοί φύλακες): Γ.Σ. Προσπαθούμε να βρούμε λύση.

2. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

α) ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΔΟΥ: Γ.Σ. Θα υπάρχει ελεύθερη κίνηση προσωπικού από και προς ΣΔΟΕ, ΔΟΥ, αρκεί να διατηρηθεί η υπάρχουσα ισορροπία προσωπικού. Κτηματικές ναι προς ΣΔΟε, ασάφεια για ΔΟΥ. Θα δοθεί δυνατότητα επιλογής πριν οριστικοποιηθεί η κατάσταση για τους ήδη υπηρετούντες.

β) Οργανόγραμμα: Γ.Σ. Οργανόγραμμα θα είναι στο ΣΤΕ, μέσα στη βδομάδα. Θα έχουμε 16.500 οργανικές θέσεις για όλο το Υπουργείο Οικονομικών.

γ) Ασφάλεια Υπηρεσιών & Συνθήκες εργασίας: Θ.Χ. Έγινε επιστολή σε αρχηγό ΕΛΑΣ για Αττική. Μας είπαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα για φρουρό ανά υπηρεσία. Θα το εντάξουν στην δράση της ΔΙΑΣ που θα παρεμβαίνει άμεσα.

δ) 10ετία υποχρεωτικής παραμονής: Γ.Σ. Θα εξετάσουμε να υπάρχει διάταξη απάλειψης, όπως έγινε για υπαλλήλους ΓΛΚ.

3. ΑΠΟΔΟΧΕΣ (Αυξήσεις, Μισθολόγιο, Νεοδιόριστοι, Έξοδα κίνησης): Γ.Σ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις. Ούτε για νεοδιόριστους, ούτε για έξοδα κίνησης.

4. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΑΔΥ (Β’ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ): Γ.Σ. Δεν το ξέρω το θέμα, θα σας ενημερώσουν οι υπόλοιποι. Θα μεσολαβήσουμε να συναντηθείτε με Σταϊκούρα.

5. Κριτήρια Τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης (Διευθυντές - Τμηματάρχες): Θ.Χ. Θα ξεκινήσει ειδική διαδικασία για τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνες. Θα γίνει ειδικό Συμβούλιο για τοποθετήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ