Βαρουφάκης - Ντάσειλμπλουμ: Έτοιμοι από κοινού να κινηθούμε προς το μέλλον

Φωτογραφία: Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem αποχωρεί από το Υπουργείο μετά την συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕΑΠΕ-ΜΠΕΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και πως η συνάντηση αποτελεί τη βάση για μια καλή συνεργασία. Ο υπουργός επισήμανε ότι ανέφερε στον κ. Ντάισελμπλουμ τις προτεραιότητες κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά της για μεταρρυθμίσεις. Τόνισε ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, αλλά αυτό που δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια, είπε, είναι ο αποπληθωρισμός και το μη βιώσιμο χρέος.

Εξάλλου, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι είναι αμοιβαία τα συμφέροντα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικό, είπε, είναι να μην πάει χαμένη η πρόοδος που έχει μέχρι τώρα σημειωθεί και επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι από κοινού να κινηθούμε προς το μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ