ΠΟΕ-ΔΟΥ : Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση με την αν. υπουργό κ. Νάντια Βαλαβάνη

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 36 22 707
FAX 210 36 38 782
www.poedoy.gr
email: poedoy@poedoy.gr

Αθήνα 7.4.2015
Αρ. Πρωτ. : 747

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ MΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Τη Tρίτη 7.4.2015 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη για να συζητηθεί το από 1.4.2015 έγγραφο της ΠΟΕ – ΔΟΥ, σχετικά με την επιλογή Διευθυντών στις υπηρεσίες αρμοδιότητάς της και συγκεκριμένα για το ΣΔΟΕ.

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ, εξέφρασε την διαχρονική θέση της για τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων, με ενιαία - διάφανα -αξιοκρατικά -αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια και με γραπτό διαγωνισμό. Τονίστηκε ότι δεν συμφωνούμε να τοποθετούνται οι Προϊστάμενοι με ανάθεση, (θέση η οποία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μομφή στα πρόσωπα των συναδέλφων που επιλέχθηκαν) ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν Υποδιευθυντές στο ΣΔΟΕ που μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που αφορούν τις κενές θέσεις που προέκυψαν.

Έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων, για να εξασφαλιστούν έστω τα ελάχιστα κριτήρια. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για αξιοκρατικές επιλογές χωρίς αποκλεισμούς συναδέλφων και υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός :

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ:

Α. Την κατάργηση του άρθρου 55 του Νόμου 4002/2011 βάσει του οποίου τοποθετούνται οι Προϊστάμενοι με διαδικασία ανάθεσης από τους Υπουργούς.

Β. Την εξαίρεσή των εφοριακών από τον θεσμό των κρατικών υπαλλήλων.

Γ. Τη θέσπιση του ειδικού μισθολογίου, την αποκατάσταση των συναδέλφων της σειράς ΑΣΕΠ 1Κ και σε καμία περίπτωση τη μείωση αποδοχών μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Δ. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού .

Ε. Την κατάργηση των διατάξεων του Π.Δ. 111/2014 με τις οποίες αποκλείονται ικανοί συνάδελφοι της ΤΕ κα ΔΕ κατηγορίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ