ΣΕΒ Εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων

Υπάρχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που όχι μόνο προσφεύγουν σε αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, αλλά έχουν «κλείσει» τα βιβλία και δουλεύουν 100% στην μαύρη αγορά, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, στο οποίο παραθέτει και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως:

Ο ΣΕΒ τονίζει ότι η υπερφορολόγηση δεν είναι οικονομικά βιώσιμη, καθώς ωθεί τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς που πληρώνουν τον φόρο εισοδήματος να αναζητούν διέξοδο στην παραοικονομία και την μετανάστευση. Τάσσεται υπέρ της μείωσης του αφορολόγητου σε συνδυασμό με μείωση φορολογικών συντελεστών, ασφαλιστικών εισφορών και με πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο ΣΕΒ παρεμβαίνει επίσης στα ζητήματα του ασφαλιστικού και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ζητώντας επανυπολογισμό του συνόλου των συντάξεων και διαγραφές οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά, προτείνει:

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ