ΕΣΕΕ Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και η εξάντληση των ΜμΕ τστο επίκεντρο της συνέλευσης της ΕΣΕΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Άρθρο Προέδρου ΕΣΕΕ κ.Β.Κορκίδη για την ενημερωτική Ημερίδα της ΕΣΕΕ το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και η εξάντληση των ΜμΕ της αγοράς στο επίκεντρο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ

Κάθε σύγκριση στο εμπόριο και συρρίκνωση, κάθε αριθμητική μεταβολή στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χαρακτηρίζεται από αρνητικό πρόσημο. Όλα τα αρνητικά στοιχεία της αγοράς είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της αναβλητικότητας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το μέλλον της πραγματικής οικονομίας. Ο προβληματισμός και οι συζητήσεις για GRexit στις ευρωπαϊκές οργανώσεις που συμμετέχει η ΕΣΕΕ επέστρεψαν και πάλι μετά τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία διαφόρων εγχώριων και διεθνών φορέων μέτρησης. Αναλυτικά:

Με αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, Eurostat, Manpower Group, ETUC, IRI, ELTRUN κ.ά. δεν μπορείς να πας μακριά. Φταίνε πολλά, τα οποία  πρέπει να βελτιωθούν με πρώτο και καλύτερο το επιχειρηματικό περιβάλλον, που επιβάλλουν οι δανειστές, το ρευστό εκλογικό κλίμα στην Ευρώπη και η αβεβαιότητα από την καθυστέρηση της αξιολόγησης. Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη οικονομικά και χρονικά στο εκλογικό πρόγραμμα των ισχυρών κρατών μελών της ΕΕ. Η επόμενη ημερομηνία ορόσημο είναι η 7η Απριλίου, ίσως και η 22η Μαΐου, αφού η τεχνική συμφωνία για το Eurogroup της Δευτέρας 20ής Μαρτίου, χάθηκε και μαζί της πολύτιμος χρόνος για όλη την ελληνική αγορά.

Αναλυτικότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής Ημερίδας και της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ στις 18 και 19 Μαρτίου 2017 αντίστοιχα.