Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, διενήργησαν από 1 έως 9 Ιουλίου 2017, ελέγχους σε επιχειρήσεις στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (42) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (30) περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:

Στη Σαντορίνη

Στη Μύκονο

Στη Ζάκυνθο

Σημειώνεται ότι σε δύο ακόμη καταστήματα «μπαρ», δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.

Σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για έκδοση εικονικών τιμολογίων. 

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα ο 30χρονος, χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά (83) ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής εκδίδοντας για τις αγορές αυτές (11) εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας (4.404,43) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες (Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.