Β. Κορκίδης H ρύθμιση των 120 δόσεων ενδιαφέρει περισσότερους από 1 εκατ. οφειλέτες, αλλά εκτιμάται ότι θα αποκλειστούν τα 2/3 των μικρομεσαίων

Tη δυνατότητα να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στις 120 δόσεις ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε με αφορμή ενημερωτική εγκύκλιο που έστειλε η συνομοσπονδία στα μέλη της: «Πολλοί θέλουν, αλλά λίγοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές έως 50.000 ευρώ στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ανάλυση μας δείχνει ότι η ρύθμιση ενδιαφέρει περισσότερους από 1 εκ. οφειλέτες, αλλά δυστυχώς εκτιμάται ότι από τη πλατφόρμα θα αποκλειστούν τα 2/3 των μικρομεσαίων. Η ΕΣΕΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί την άρση των περιορισμών και να ζητά την ένταξη όλων όσων επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χωρίς υπερβολές και αποκλεισμούς».

Με την ευκαιρία του ανοίγματος της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις οφειλών σε 120 δόσεις, η ΕΣΕΕ απέστειλε προς τους εμπορικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες ενημερωτική εγκύκλιο, με επικαιροποιημένα στοιχεία για τις επιχειρηματικές οφειλές προς την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ.

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και είναι η ακόλουθη: http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_aithsh-link

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία είναι οι εξής:

Στοιχεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία - Στοιχεία ΑΑΔΕ Δεκέμβριος 2017

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ