KEE Χωρίς γραφειοκρατικά η αδειοδότηση των επιχειρήσεων από τα επιμελητήρια

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μιας στάσης, προκειμένου να παρακαμφθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να επιτευχθεί η άμεση αδειοδότηση επιχειρήσεων αποσκοπεί η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την αναβάθμιση των λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης και του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας. 

Συγκεκριμένα, η ΚΕΕ ανέλαβε το έργο για την «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της Χώρας για την Υποστήριξη του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, το έργο προβλέπει την υλοποίηση μίας σειράς πολυεπίπεδων υποστηρικτικών δράσεων για τη βέλτιστη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων, από την υποβολή της αίτησής μιας επιχείρησης μέχρι και την έκδοση της τελικής πράξης, με γνώμονα τη συνεχή μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις.
Η Πρωτοβουλία της ΚΕΕΕ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο επιχειρηματικό και ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα :

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ευχαριστεί θερμά για την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενία Φωτονιάτα, για την ανάληψη της εν λόγω σημαντικής Πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο υποστήριξης των επιχειρήσεων. 

Προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε πράξη τις προτάσεις μας, δημιουργώντας «αξία» για τα μέλη μας, τις επιχειρήσεις, την ελληνική οικονομία, για την Ελλάδα