Νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών."

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος του διατάξεις για τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων. Σκοπός των διατάξεων αυτών, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, είναι η προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 909/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 "σχετικά με τη βελτίωση του διακανονισμού αξιογράφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κεντρικά αποθετήρια τίτλων (ΚΑΤ) (L 257/28.8.2014, σ.1).

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο κοινοτική Οδηγία όσον αφορά την πρόσβαση των φορολογικών αρχών σε πληροφορίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Στο τρίτο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται λοιπές (και φορολογικές) διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Με τις φορολογικές διατάξεις που κατατέθηκαν προβλέπεται ότι:

Επίσης:

Με τις διατάξεις του άρθρου 40 του νομοσχεδίου τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4270/2014. Με τις προτεινόμενες διατάξεις και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου:

Τέλος, σημειώνουμε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 45 του νομοσχεδίου εξομοιώνονται μισθολογικά με όσους υπηρετούσαν στο Υπουργείο Οικονομικών πριν την 1.11.2011 οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την ανωτέρω ημερομηνία, έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, στο Υπουργείο Οικονομικών, σε εποπτευόμενα από αυτό Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ως διοικητικό προσωπικό. Ειδικότερα, προβλέπεται η χορήγηση στο σύνολο των εν λόγω υπαλλήλων της προσωπικής διαφοράς του άρθρου 27 του ν. 4354/2015

Διαβάστε στο σύνολό τους, όπως κατατέθηκαν: