Α.ΚΙ.Ο.Ε. Θέσεις για την ΑΑΔΕ και το φοροελεγκτικό μηχανισμό

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Όπως μας προβάλλει στη σελίδα της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) όραμά της είναι «να θεμελιώσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να εξελιχθεί σε έναν πρότυπο οργανισμό διασφάλισης των δημοσίων εσόδων της χώρας». 

Επειδή όμως η Α.Α.Δ.Ε. απέχει ακόμη πολύ από το να υλοποιήσει το όραμα αυτό η παράταξη της Α.ΚΙ.Ο.Ε. έχει πολύ συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις με σκοπό να βοηθήσει την Α.Α.Δ.Ε. να το προσεγγίσει. Θέσεις που αποκρυσταλλώνουν την εμπειρία τόσο των συναδέλφων οικονομολόγων που υπηρετούν στην Α.Α.Δ.Ε. όσο και των συναδέλφων που συναλλάσσονται καθημερινά με αυτήν.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά που πρέπει να γίνουν για να αποτελέσει η Α.Α.Δ.Ε. «έναν πρότυπο οργανισμό διασφάλισης των δημοσίων εσόδων της χώρας». Όπως σε όλα τα θέματα η λύση είναι κύρια θέμα πολιτικής βούλησης και οργάνωσης  και λιγότερο θέμα πόρων. Εμείς ως παράταξη πιστεύουμε ότι ο φορέας μας, το οικονομικό επιμελητήριο, πρέπει να επιδιώκει τη βελτίωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και να επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις παθογένειές του.

Η Συντονιστική Επιτροπή της  Α.ΚΙ.Ο.Ε.