Κοινωνικό μέρισμα Κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για όσους δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα καθώς κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Έως τις 10 σήμερα το πρωί είχαν εγκριθεί 264.663 αιτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας www.koinonikomerisma.gr.

Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1 εκατ. πολίτες. Όπως δήλωσε την προηγούμενη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί το μέρισμα Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ όπως είπε όσοι κάνουν ενστάσεις και εφόσον το δικαιούνται θα το λάβουν στις αρχές του χρόνου.

Αναλυτικότερα, δικαιούχοι είσπραξης του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

Πρόσθετες προϋποθέσεις για την καταβολή του μερίσματος θα είναι οι εξής:

Σημειώνεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη, π.χ. ΑΜΕΑ, που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.

Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, καθώς και δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο πρόσθετο αρχείο δικαιούχων, που αναρτήθηκε 23/12 στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου να υποβληθούν οι ενστάσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ