Σταϊκούρας Χαιρετισμός στην ημερίδα της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων

Υπουργείο Οικονομικών

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην ημερίδα της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την διοργάνωση της ημερίδας, καθώς και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αρωγή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εισηγητές που συμμετέχουν, καθώς η εμπειρία, το κύρος και η υψηλή κατάρτισή τους αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο και εχέγγυο επιτυχίας της ημερίδας.

Ημερίδα η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τεχνογνωσίας της Δημόσιας Διοίκησης στα θέματα κρατικών ενισχύσεων, και αφορά εξειδικευμένα θέματα αυτών.

Απευθύνεται στις Αποκεντρωμένες Μονάδες Κρατικών Ενισχύσεων, στις διαχειριστικές αρχές του ΕΣΠΑ και σε φορείς που χορηγούν ενισχύσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω της ΚΕΜΚΕ, έχει συντονιστικό ρόλο στην διαχείριση υποθέσεων κρατικών ενισχύσεων, και αποτελεί το βασικό σημείο επαφής των ελληνικών αρχών για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ρόλος και οι αρμοδιότητές του δεν εξαντλούνται στον συντονισμό, καθώς μέσω του εκ των προτέρων ελέγχου, συμβάλλει στην εδραίωση ασφάλειας δικαίου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας.

Αυτό τον σημαντικό ρόλο, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, αρχίσαμε να τον ενισχύουμε και να τον αναδεικνύουμε.

Συγκεκριμένα:

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, το ρόλο του Υπουργείου Οικονομικών στα θέματα κρατικών ενισχύσεων.

Συγκεκριμένα προχωράμε:

Ευελπιστώ στην όσο καλύτερη συνεργασία και στη συντονισμένη δράση, για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων των κρατικών ενισχύσεων.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη σημερινή εκδήλωση.

Κάθε επιτυχία!