ΕΛΣΤΑΤ Από 6 κλάδους το 77,3% της συνολικής αξίας πωληθέντων βιομηχανικών προϊόντων το 2018

Στο ποσό των 43.953,60 εκατ. ευρώ ανήλθε το 2018 η συνολική αξία πωληθέντων προϊόντων από 5.376 επιχειρήσεις που ερευνήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ και ανήκουν στους τομείς των ορυχείων και λατομείων και της μεταποίησης στη χώρα.

Το 2017, η αντίστοιχη συνολική αξία πωληθέντων προϊόντων, από 5.173 επιχειρήσεις των ανωτέρω τομέων, ανήλθε σε 39.182,94 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με την ετήσια έρευνα παραγωγής και πωλήσεων βιομηχανικών προϊόντων της ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ άλλων:

Οι έξι σημαντικότεροι κλάδοι της βιομηχανίας αντιπροσωπεύουν το 77,3% της συνολικής αξίας πωληθέντων βιομηχανικών προϊόντων το 2018 και το 77% το 2017.

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαμόρφωση της συνολικής αξίας πωληθέντων προϊόντων του κλάδου παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου είχαν τα ακόλουθα προϊόντα:

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαμόρφωση της συνολικής αξίας πωληθέντων προϊόντων του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων είχαν τα ακόλουθα προϊόντα:

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαμόρφωση της συνολικής αξίας πωληθέντων προϊόντων του κλάδου κατασκευής προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες είχαν τα ακόλουθα προϊόντα:

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαμόρφωση της συνολικής αξίας πωληθέντων προϊόντων του κλάδου της ποτοποιίας είχαν τα ακόλουθα προϊόντα:

Στους λοιπούς κλάδους εντάσσονται τρία από τα βασικότερα παραγόμενα προϊόντα της Ελλάδας:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ εδώ.