Γεωργιάδης Αποπληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για Απρίλιο - Ιούνιο από το κράτος και νέα ρύθμιση για τις επιταγές

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ POOL/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Έκκληση στις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους να συνεχίζουν να το κάνουν ώστε να είναι δυνατή η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση της τέταρτης δέσμης μέτρων προστασίας της κυβέρνησης.

Τα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις και ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης είναι τα εξής:          

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς τους εκδότες των επιταγών να καταβάλλουν τα σχετικά ποσά. «Η παράταση των 75 ημερών δεν σημαίνει άφεση υποχρεώσεων γι αυτές που έχουν εκδοθεί πολύ πριν την κρίση. Παρακαλώ όλους τους εκδότες να συνεχίσουν τις πληρωμές» είπε ο υπουργός.

«Έχουμε δημιουργήσει μια κουλτούρα πληρωμών κι αυτή η κουλτούρα πρέπει να τη διαφυλάξουμε» είπε ο υπουργός και κάλεσε, όποιον μπορεί, να συνεχίσει να αποπληρώνει τα χρέη του.

Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά στα όρια δυνατοτήτων του και δεν πρέπει η τωρινή κρίση να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον μας γιαυτό χρειαζόμαστε και τη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων, ώστε η επόμενη μέρα να είναι ευκολότερη για όλους μας, όπως είπε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ