ΕΡΓΑΝΗ Επικαιροποίηση των οδηγιών για τη "Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας"

Επικαιροποιήθηκε ο οδηγός για την υποβολή του εντύπου "Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας" στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" (έκδοση 30.3.2020).

Το έντυπο περιλαμβάνει οδηγίες για τις πρόσφατες αλλαγές που έχουν ήδη ανακοινωθεί (ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας και ειδικές κατηγορίες επιχειρήσεων).

Επίσης αξίζει να επισημανθεί αναφορικά με τη δραστηριότητα υπαγωγής ότι βάσει του Κύριου ή του Δευτερεύοντος ΚΑΔ το σύστημα εντάσσει αυτόματα την επιχείρηση: 

α) στην κατηγορία «Από Δημόσια Αρχή», όταν η κύρια είτε ή δευτερεύουσα δραστηριότητα έχει ανασταλεί με διαταγή δημόσιας αρχής. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι επιχειρήσεις της ειδικής περίπτωσης ΕΙΔ001 (Shop–In a–Shop). 

β) στην κατηγορία «Πλήττομαι σημαντικά», όταν δεν ισχύει η περίπτωση (α) και η κύρια είτε η δευτερεύουσα δραστηριότητα ανήκουν στις πληττόμενες, βάσει του σχετικού πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι επιχειρήσεις της ειδικής περίπτωσης ΕΙΔ002 (Μητρώο Online Media).

γ) στην κατηγορία των επιχειρήσεων που δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την κατηγορία, στην οποία εντάσσεται η επιχείρηση στο πεδίο ‘ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΥΠΑΓΩΓΗΣ’ συμπληρώνεται  αντίστοιχα: 

Στις περιπτώσεις που το πεδίο αυτό παραμένει κενό δεν είναι δυνατή η υποβολή του εντύπου

Ακολουθεί ο επικαιροποιημένος οδηγός στη συνέχεια: