Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Η αγορά ήδη νοσεί και χρήζει άμεσης θεραπείας, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα

Το 94,17% των εταιρειών έχουν ήδη επηρεαστεί από τον Covid-19, με το 56,67% αυτών να αναμένουν φέτος σημαντικά μειωμένο τζίρο και το 10% μικρές απώλειες (66,67% σε σύνολο), λόγω της μειωμένης ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών, της αβεβαιότητας σχετικά με τις μελλοντικές συνεργασίες και επενδύσεις, των ταξιδιωτικών περιορισμών και της έλλειψης ρευστότητας.

Αυτά τα συμπεράσματα προέκυψαν από έρευνα, που διενήργησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την περασμένη εβδομάδα στα μέλη του, σχετικά με τις πρώτες επιπτώσεις στην αγορά από την κρίση του κορωνοϊού.

Ενδιαφέρον αποτέλεσμα  της έρευνας ήταν και η στροφή που έκανε το 79,17% των εταιρειών προς την τηλεργασία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Δήλωση

Σχολιάζοντας τα ανωτέρω, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε ότι «η αγορά ήδη "νοσεί βαριά" από τον κορωνοϊό.

Χρήζει άμεσης "θεραπείας", ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.

Το lockdown, που σωστά αποφάσισε η κυβέρνηση για την προστασία του κοινού έναντι του Covid-19, προκαλεί ανυπολόγιστες βλάβες στην αγορά, που θα πρέπει και να αξιολογηθούν ορθά, αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσα, για την αποφυγή τυχόν τραγικών "επιπλοκών" στην οικονομία.

Τα μέτρα των συναρμόδιων υπουργείων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως θα πρέπει να αποκτήσουν έναν γενικότερο χαρακτήρα, προβλέποντας, ταυτόχρονα, την επόμενη μέρα, το τι θα συμβεί στην αγορά δηλαδή μετά την άρση του lockdown».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ