Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Αναστολή δόσεων του νόμου Κατσέλη - Ποιούς αφορά

Δεν αφορούν όλους τους δανειολήπτες οι νέες εξαγγελθείσες ρυθμίσεις (Α' 75/30.3.2020) για την αναστολή των δόσεων του νόμου Κατσέλη, αλλά μόνον αυτούς που εντάσσονται στους προστατευόμενους ΚΑΔ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Aναστολή της καταβολής των δόσεων του νόμου Κατσέλη έως σήμερα, πραγματοποιείται είτε στο πλαίσιο προσωρινής διαταγής ή της τελικής ρύθμισης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020.

Η νέα ρύθμιση της 30ής Μαρτίου 2020 αφορά:

Η ανωτέρω ρύθμιση αναστολής της καταβολής των δόσεων του Νόμου Κατσέλη δεν αφορά δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους.

Για τους λόγους αυτούς, η εφαρμογή της παραπάνω αναστολής αφορά ένα μέρος των πολιτών που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 Ευρώ και τη μείωση της ενοικίασης πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης (για τις επιχειρήσεις που πλήττονται).

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή πρόκειται να προβούν σε σχετική ρύθμιση με πιστωτικά ιδρύματα να επικοινωνούν με το ΕΕΚΕ για να λάβουν σχετική καθοδήγηση στο τηλέφωνο 2108817730 ή στο email: info@eeke.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ