Χρηματοδότηση πάνω από 420 εκατ. ευρώ για 1.351 ελληνικές συμμετοχές από 554 φορείς, στο πλαίσιο του «Horizon 2020» 2014-2019

Χρηματοδότηση πάνω από 420 εκατ. ευρώ διατέθηκε σε 1.351 ελληνικές συμμετοχές από 554 φορείς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Horizon 2020» για την περίοδο 2014-2019.

Αυτό αναφέρει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» στη σημερινή δημοσίευσή του με τα στατιστικά της ελληνικής συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα για τη χρονική περίοδο 2014-2019 σε 6 θεματικές περιοχές.

Όλες οι αναφορές στηρίζονται σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής συμμετοχής ανά θεματική κατηγορία.

Οι θεματικές είναι:

Τα σημαντικότερα ευρήματα ανά θεματική κατηγορία

Ακολουθούν τα σημαντικότερα ευρήματα ανά θεματική κατηγορία:

Κοινωνική πρόκληση 2 «Επισιτιστική ασφάλεια, βιώσιμη γεωργία και δασοκομία, έρευνα στον τομέα της θάλασσας, της ναυτιλίας και των εσωτερικών υδάτων και βιο-οικονομία»:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θεματικά πεδία με τις περισσότερες ελληνικές συμμετοχές είναι αυτά που αφορούν τη δημιουργία ανθεκτικότερων και αποτελεσματικότερων αλυσίδων αξίας, την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης και τα βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων.

Κοινωνική πρόκληση 4 «Έξυπνες, Πράσινες και Ολοκληρωμένες Μεταφορές»:

Κοινωνική πρόκληση 5 «Δράση για το κλίμα, περιβάλλον, αποδοτικότητα πόρων και πρώτες ύλες»:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική συμμετοχή εστιάζει πρωτίστως σε θεματικά πεδία που αφορούν την κυκλική οικονομία, τις πρώτες ύλες, το νερό και την κλιματική αλλαγή.

Κοινωνική πρόκληση 7 «Ασφαλείς κοινωνίες-Προστασία της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης και των πολιτών της»:

Θεματική περιοχή «Διάστημα»:

Θεματική περιοχή «Νανοτεχνολογία, Προηγμένα Υλικά, Προηγμένη Παραγωγή και Επεξεργασία και Βιοτεχνολογία»:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ