Υπουργείο Οικονομικών Κατάσχεση νέας μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών σε παράνομο παρασκευαστήριο

Φωτογραφία: Η είσοδος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Αθήνα, Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Υπουργείο Οικονομικών

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Κατάσχεση νέας μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών σε παράνομο παρασκευαστήριο

Οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου από αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, έχουν εντείνει τους ελέγχους τους αυτή την περίοδο στον τομέα της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης αντισηπτικών διαλυμάτων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, εντόπισαν και κατέσχεσαν νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο παρασκευαστήριο, το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας από τον Ε.Ο.Φ. 

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν:

Αναλυτικότερα: 

Κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, με τη συνδρομή δύναμης του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας, διενεργώντας προληπτικό έλεγχο διακίνησης προϊόντων στα διόδια των Θηβών, εντόπισε φορτηγό το οποίο διακινούσε ποσότητα αντισηπτικών. 

Στα πλαίσια αναζήτησης των εταιρειών που εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη συναλλαγή, το κλιμάκιο ελέγχου εντόπισε παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των ανωτέρω αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στην περιοχή του Μενιδίου. 

Με αφορμή το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του χώρου κλείδωσαν την εγκατάσταση και εξαφανίστηκαν, η Υπηρεσία μας ζήτησε τη συνδρομή Εισαγγελικού λειτουργού αλλά και αστυνομικής δύναμης από το Α.Τ. Αχαρνών, για να εισέλθει στον χώρο. Με την παρουσία Εισαγγελέα, κλειθροποιού και αστυνομικής δύναμης, το κλιμάκιο των ελεγκτών εισήλθε στην εγκατάσταση και διαπίστωσε τα ακόλουθα:

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συνολική ποσότητα διαλυμάτων που έχει κατασχεθεί υπερβαίνει τα 8.000 λίτρα. 

Οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, έχοντας πλήρη επίγνωση των κρίσιμων συνθηκών που βιώνει η χώρα μας, θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών.