Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Οι 9 στις 10 επιχειρήσεις-μέλη του θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους παρά την Covid-19

Ενεργό διατηρούν το επενδυτικό τους πρόγραμμα, στην Ελλάδα, οι 9 στις 10 επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρά τις δυσμενείς συνέπειες, που προκαλούνται στην οικονομία από την Covid-19.

Όπως προκύπτει από νέα έρευνα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην αγορά και εν γένει στην οικονομία (έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από τη σταδιακή άρση του lockdown), το 89,87% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα υλοποιήσει τα επενδυτικά του σχέδια και το 73,75% εκτιμά ότι οι εταιρείες τους θα επιστρέψουν στην κανονικότητα σε διάστημα το πολύ έξι μηνών από την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα προβλέπουν ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερο διάστημα, έως ότου επικρατήσουν συνθήκες ομαλότητας συνολικά στην οικονομία.

«Όπως στην κρίση χρέους της χώρας, έτσι και στην πανδημική κρίση οι επιχειρήσεις-μέλη και ειδικότερα οι εταιρείες γερμανικών συμφερόντων με παρουσία στην Ελλάδα θα επιμείνουν, όχι απλά στηρίζοντας αλλά και ενισχύοντας τις θέσεις τους, θεωρώντας ότι η ελληνική οικονομία προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ Αθανάσιος Κελέμης, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας και επισήμανε:

«Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός των Γερμανών επενδυτών εστιάζει πέραν του 2020, μιας χρονιάς, που όπως όλοι εκτιμούν, θα είναι υφεσιακή. Εστιάζει στις υπεραξίες που δεν πρόλαβε να αναδείξει η χώρα εξερχόμενη της δεκαετούς οικονομικής κρίσης».

Αναλυτικότερα, τα βασικότερα συμπεράσματα της νέας έρευνας έχουν ως εξής:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ