Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας Aρωγός στην έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19

Ανακοινώθηκε η 4η προκήρυξη της εμβληματικής δράσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας(ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Παρεμβάσεις προς αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19». Ως ημερομηνία έναρξης υποβολών ορίζεται η 1η Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, στόχος της δράσης είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και στην ανάπτυξη οικονομικά εκμεταλλεύσιμων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων. Ειδικότερα, η Δράση αφορά ανάπτυξη ή/και εφαρμογές τεχνολογίας/τεχνογνωσίας που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και/ή των επιπτώσεών της.

Η συνολική αρχική δαπάνη της προκήρυξης ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ με ενδεχόμενη αύξηση σε περίπτωση συμπληρωματικής δημόσιας χρηματοδότησης ή/και ιδιωτικών δωρεών. Το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης για κάθε ερευνητικό έργο ανέρχεται στο ύψος των 100.000 ευρώ και για συνεργατικά έργα δύο ή περισσοτέρων δικαιούχων (ΑΕΙ, ΕΚ) στις 150.000 ευρώ, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης των προτεινόμενων έργων δύναται να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 μηνών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω προκήρυξης θα χρηματοδοτηθούν έργα στους ακόλουθους τομείς έρευνας:

Τα έργα που θα τύχουν χρηματοδότησης θα πρέπει να έχουν άμεσα αποτελέσματα τα οποία να μπορούν να αξιοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 ή/και των επιπτώσεών της.

Οι προτάσεις για την εν λόγω δράση θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (https://hfri.grnet.gr/) από την 1η Ιουνίου 2020, 12:00 (ώρα Ελλάδας) μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020, 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. http://www.elidek.gr/call/4949

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ