Πέτσας Σήμερα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Ιανό» και τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΚΝΑΡΙΔΗΣ

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον Ιανό, ο κ. Πέτσας ανέφερε αναλυτικά: «Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θεσπίζει τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», καθώς και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, ενίσχυση των πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για τη σχολική χρονιά 2020-2021, καθώς και μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τον τρόπο εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικής αγωγής.

Βασικό κορμό του νομοσχεδίου αποτελούν τα μέτρα για τη στήριξη των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό». Ανάμεσα στα άλλα:

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις καθολικής ισχύος όπως:

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης και την υπό προϋποθέσεις έκπτωση της διαφημιστικής δαπάνης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, προσαυξημένη κατά 100% για το φορολογικό έτος 2020 και κατά 60% για το φορολογικό έτος 2021. Πρόκειται για υπεραποσβέσεις που αναμένεται -σύμφωνα με μελέτες - να συμβάλουν στην τόνωση της ζήτησης και της καταναλωτικής δαπάνης, στην αύξηση του τζίρου και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αποτραπούν λουκέτα και να διαφυλαχθούν θέσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ