Ευρωπαϊκή Πίστη Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων και κερδοφορία το Α’ εξάμηνο 2020

«Ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη διατήρησε την κερδοφόρα πορεία του, αυξάνοντας την παραγωγή ασφαλίστρων, καθώς και το μερίδιο αγοράς στην ελληνική ασφαλιστική αγορά» δήλωσε ο Στέφανος Βερζοβίτης, αντιπρόεδρος ΔΣ και γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ομίλου, κατά σημερινή παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, για το Α' εξάμηνο του 2020.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Τα αποτελέσματα Α' Εξαμήνου επιβεβαιώνουν την ικανότητα του ομίλου να προσαρμόζεται άμεσα και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους κινδύνους που εμφανίζονται μέσα σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία.

Η εμφάνιση της πανδημίας Covid-19, καθώς και οι φυσικές καταστροφές -συνέπεια της κλιματικής αλλαγής- ήταν τα κυριότερα γεγονότα που οδήγησαν τόσο την ελληνική ασφαλιστική αγορά όσο και τις διεθνείς χρηματαγορές σε ένα περιβάλλον οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας.

Η Διοίκηση του Ομίλου προχώρησε από την πρώτη στιγμή στην ενεργοποίηση της Ομάδας Αντιμετώπισης Κρίσεων εξετάζοντας σε συχνή βάση τη ρευστότητα, τις επιπτώσεις του Covid- 19 και των λοιπών κινδύνων στα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Για την καλύτερη αξιολόγηση, διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναλύσεις ευαισθησίας και stress tests στα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ομίλου, ακόμα και σε ακραία σενάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλα τα σενάρια, τόσο οι Δείκτες Φερεγγυότητας όσο και η ρευστότητα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ η Διοίκηση του ομίλου έχει σχεδιάσει μια σειρά από προληπτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων μελλοντικών κινδύνων.

Με συνεχή στήριξη στο δίκτυο πωλήσεων, στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους και οδηγό τη σταθερά θετική πορεία του ομίλου στο Α' εξάμηνο, συνεχίζουμε να υλοποιούμε τους στρατηγικούς και οικονομικούς μας στόχους και βρισκόμαστε εμπράκτως δίπλα στην κοινωνία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Οικονομικά στοιχεία

Σημαντική κερδοφορία και αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων κατά 5,2% παρουσίασε ο όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη, για το Α΄ εξάμηνο του 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διοίκηση του ομίλου παρουσίασε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς και τις ενέργειες και το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων μέχρι το τέλος του έτους που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πιο αναλυτικά:

Tα Μαθηματικά Αποθέματα και οι Τεχνικές Προβλέψεις ανήλθαν σε 300,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,8%, έναντι 302,6 εκατ. ευρώ, την 31/12/2019.

Τέλος, ο όμιλος πραγματοποίησε 27 δράσεις ΕΚΕ, κατά το Α' εξάμηνο του 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στο site της Εταιρίας, www.europaikipisti.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ