Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών Ζητείται χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για πολύ μικρές επιχειρήσεις από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τη δημιουργία ενός ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους, που θα αφορά αποκλειστικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης από την την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου.

«Το αίτημα για λίγα χρήματα σε πολλούς φαίνεται ότι μπορεί τώρα να γίνει πράξη, δικαιώνοντας τον αγώνα του Ε.Σ.Α και αποδεικνύοντας ότι με συντονισμένες ενέργειες και σοβαρές προτάσεις μπορούν να δοθούν πραγματικές λύσεις σε θέματα που αφορούν στην πολύπαθη επιχειρηματική κοινότητα».

Αυτά δήλωσε ο κ. Καφούνης, μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Οι προτάσεις των εμπόρων της Αθήνας είναι οι εξής:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, «η κυρία Χατζηπέτρου συμφώνησε ότι θα στηρίξει και τις δυο τεκμηριωμένες προτάσεις του ΕΣΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ