Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών Οι εταιρίες που αύξησαν τον τζίρο τους εν μέσω της πανδημίας, να καταβάλουν εφάπαξ εισφορά 1% επ' αυτής της αύξησης για να χρηματοδοτηθούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις

Πλέγμα προτάσεων για την επαναλειτουργία της αγοράς, έστειλε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Ο κ. Καφούνης προτείνει μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά 1% όσων ευνόησε η κρίση, 20% «κούρεμα» οφειλών ως επιβράβευση των συνεπών που θα ανταποκριθούν σε μια γενναία ρύθμιση 120 δόσεων, μετατροπή μέρους της επιστρεπτέας 1, 2 και 3 σε επιδότηση και πολλά ακόμη «με στόχο να μοιραστούμε όλοι δίκαια την ζημιά και να επιβιώσουμε οικονομικά» όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, για την επιτυχημένη επαναλειτουργία της αγοράς θεωρεί κρίσιμο να συνυπολογισθούν τα παρακάτω:

«Τα μέτρα στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έως ότου η οικονομία επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς, πρέπει να στοχεύσουν εντονότερα στην επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και προτείνει:

«Οι παρεμβάσεις μας να είναι τεκμηριωμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Απόδειξη αυτού αποτελεί η ριζοσπαστική μας πρόταση για έκτακτη εισφορά 1% επί της αύξησης του τζίρου των επιχειρήσεων, η οποία θα χρηματοδοτήσει μέρος των παροχών που έχουν ανάγκη οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και που σε καθεστώς εκτάκτων, σχεδόν πολεμικών συνθηκών, αναγκάστηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα να δουν το προϊόν του κόπου τους να εξανεμίζεται. Είμαστε βέβαιοι ότι με την αίσθηση δικαιοσύνης που διαθέτουν όλοι οι επιχειρηματίες θα καταβάλουν πρόθυμα την έκτακτη αυτή βοήθεια, αποδεικνύοντας ότι εν καιρώ πολέμου συμμετέχουμε όλοι στην προκληθείσα ζημιά» καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ