Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Στελέχη από 183 εταιρείες-μέλη του Επιμελητηρίου εξέφρασαν ενδιαφέρον για συμμετοχή τους σε 13 Επιτροπές Μελών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για τομείς της οικονομίας

Στην οργάνωση 13 Επιτροπών Μελών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για σημαντικούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτές και τη διάχυση ειδικευμένης γνώσης, ευρύτερα, προς την αγορά, προχώρησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εν λόγω επιτροπές, που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, εκδήλωσαν 183 εταιρείες-μέλη του επιμελητηρίου, με 252 στελέχη τους.

Σε αυτή τη φάση, οι επιτροπές προετοιμάζουν τις ατζέντες τους, καθορίζοντας τις βασικές προτεραιότητές τους, ώστε σε εύλογο χρόνο να θέσουν σε εφαρμογή τα πλάνα τους και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και την αξιολόγηση και αξιοποίηση απόψεων και προτάσεων, να δημοσιοποιήσουν το έργο τους.

Οι επιτροπές επικεντρώνονται στις εξής ενότητες: αγροτική οικονομία, ψηφιακό μετασχηματισμό, εκπαίδευση, ενέργεια, logistics, υγεία, νομικά θέματα, οικονομία και επενδύσεις από τη Γερμανία, τουρισμός και πολιτισμός, start ups, HR talents, silver economy και διαχείριση απορριμμάτων.

Ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ.του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στις επιτροπές δήλωσε ότι «μέσω αυτών, το επιμελητήριο θα προσεγγίσει νευραλγικούς τομείς της αγοράς και της οικονομίας, επιδιώκοντας την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων για το επιχειρείν, με σκοπό την ανάληψη παρεμβατικών πρωτοβουλιών και την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του ως άτυπου συμβούλου της πολιτείας. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μετατραπούν οι επιτροπές σε think tanks, σε δεξαμενές σκέψης και προβληματισμού, συμμετέχοντας δυναμικότερα στη γενικότερη προσπάθεια της χώρας η επιχειρηματική δράση να καταστεί παραγωγικότερη και αποδοτικότερη».

Ο κ. Κελέμης, πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία ιδιαίτερα σήμερα που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημική κρίση, έχει την ανάγκη κάθε στήριξης, ώστε να εξέλθει το ταχύτερο της βαθιάς ύφεσης, επιστρέφοντας σε έντονα αναπτυξιακούς ρυθμούς. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ήταν και θα παραμένει αρωγός των παραγωγικών υπουργείων για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ