ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Το επόμενο διάστημα η υλοποίηση 80 σεμιναρίων για επαγγελματίες μελισσοκόμους

Φωτογραφία: EPA/TIBOR ROSTA HUNGARY OUT

Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση 80 ταχύρρυθμων προγραμμάτων, που απευθύνονται σε επαγγελματίες μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

«Οι καταρτίσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί εξαιτίας της πανδημίας», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός.

Τα σεμινάρια θα είναι δωρεάν, η διάρκειά τους θα ανέρχεται στις τρεις ημέρες (15 διδακτικές ώρες) και θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, όχι τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Η ημερήσια διάρκεια κάθε προγράμματος δεν θα ξεπερνά τις πέντε ώρες (θεωρία και πρακτική). Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου 2021.

Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιούνται στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή σε αίθουσες που θα παραχωρηθούν, ώστε να εξυπηρετήσουν τοπικά τους εκπαιδευόμενους και να αποφευχθεί η δύσκολη μετακίνησή τους.

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης των μελισσοκόμων είναι οι εξής:

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι (όπως αυτοί καθορίζονται στο επάγγελμα από την κείμενη νομοθεσία) μπορούν να απευθύνονται τόσο στα Κέντρα "ΔΗΜΗΤΡΑ" του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς - συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ