ΑΑΔΕ Προγραμματίζονται περισσότεροι από 158.000 έλεγχοι και διασταυρώσεις για το 2021

Περισσότερους σπό 158.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, έρευνες και διασταυρώσεις, σκοπεύει να πραγματοποιήσει το 2021 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες της Εφορίας θα εφαρμοστούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες ενημέρωσης τους ενώ για την πληρωμή των φόρων σύντομα θα γίνονται αποδεκτές και οι κάρτες εξωτερικού. Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για εφέτος περιλαμβάνει επίσης τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis και τη λειτουργία του MyData, με τα ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία γίνονται υποχρεωτικά από την 1η Ιουλίου 2021.

Ενδεικτική για τους στόχους της ΑΑΔΕ για το 2021 είναι η έκθεση απολογισμού πεπραγμένων της για το 2020 την οποία παρέδωσε χθες ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στον πρόεδρο της Βουλής.

Η ΑΑΔΕ, στοχεύει εφέτος στην είσπραξη φόρων ύψους 49,685 δισ. ευρώ και τουλάχιστον 2,1 δισ. ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1,3 δισ. ευρώ από διασταυρώσεις.

Παράλληλα ετοιμάζει νέες ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις

Ειδικότερα, το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021 περιλαμβάνει:

Παράλληλα δρομολογούνται νέες ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων όπως:

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει επίσης νέα εργαλεία επικοινωνίας με τους φορολογούμενους με την ανάπτυξη εφαρμογής (application) κινητών συσκευών για πρόσβαση σε υπηρεσίες της αλλά και την ολοκλήρωση της ανάπτυξης στο περιβάλλον του ELENXIS των παρακάτω φορολογιών:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ