Υπουργείο Οικονομικών "Μειώσεις φόρων: Η αξιοπιστία ως πρόταγμα της οικονομικής πολιτικής", άρθρο του Υπ. Οικ. Χρήστου Σταϊκούρα στα ΝΕΑ

Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Υπουργείο Οικονομικών

18 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου

"Μειώσεις φόρων: Η αξιοπιστία ως πρόταγμα της οικονομικής πολιτικής", άρθρο του Υπ. Οικ. Χρήστου Σταϊκούρα στα ΝΕΑ

Η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει μία συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, στοχεύοντας στη μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στη στήριξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.
Σήμερα, παρά τις πρωτόγνωρα δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, ο απολογισμός της Κυβέρνησης, και σε αυτό το πεδίο, είναι ιδιαίτερα θετικός.

Το οικονομικό επιτελείο, με αξιοσημείωτη προσήλωση και συνέπεια στις δεσμεύσεις του, πέτυχε σημαντικούς στόχους, μειώνοντας φορολογικούς συντελεστές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θεσπίζοντας φορολογικά κίνητρα για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Κατάφερε, ακόμα και μέσα στη δίνη μιας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα κρίσης, όχι απλώς να κρατήσει όρθια την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία δυναμική επανεκκίνηση και ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας μας την επαύριον της πανδημίας.

Ενδεικτικά, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε:

Α. Μείωση φορολογικών συντελεστών.

Επιπλέον:

Β. Θέσπιση φορολογικών κινήτρων.

Συμπερασματικά, πετύχαμε πολλά.

Μεταρρυθμίσαμε αρκετά επί του πραγματικού πεδίου, υπέρ των πολλών.

Αποδείξαμε, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ότι σχεδιάζουμε και πράττουμε.

Οι εξ αποστάσεως φλυαρίες δεν είναι η επιλογή μας.

Η στόχευσή μας πλέον εκτείνεται στην επόμενη ημέρα, και στην ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, που βρίσκεται ήδη επί θύραις.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, με στόχο την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Και θα το πράξουμε, με τόλμη και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε το πράξαμε κατά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.