ΕΣΠΑ Ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων, για την προσαρμογή τους στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας

Οι κύριες ενέργειες είναι οι εξής:

Συμβουλευτική υποστήριξη: Αφορά στην παροχή εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους ωφελούμενους, η οποία θα υλοποιηθεί από Συμβούλους μέσω ατομικών συνεδριών. Η επιλογή του αντικειμένου, που θα παρακολουθήσει ο κάθε ωφελούμενος, θα επιβεβαιωθεί και θα προκύψει βάσει του ατομικού του σχεδίου δράσης για τον καθορισμό της επαγγελματικής του πορείας, σε συνεργασία με σύμβουλο επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης: Αφορά 16.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησής τους. Η ενέργεια αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης, εκτιμώμενης διάρκειας έως 120 ωρών, τα οποία θα συνδυάζουν ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων με κατάρτιση σε στοχευμένα θεματικά αντικείμενα, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες, στην παραγωγή, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στις πωλήσεις στις διοικητικές λειτουργίες και στις ψηφιακές δεξιότητες κ.α.

Η περίοδος υποβολής είναι από 1/7/2021 έως 15/9/2021 (ώρα 14:00).

Το Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), αποτελεί την πρόταση του Δικαιούχου και συμπληρώνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μορφή που διατίθεται στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ. Στην παρούσα πρόσκληση επισυνάπτονται Οδηγίες για τη συμπλήρωση των πεδίων του Τεχνικού Δελτίου Πράξης. Η υποβολή της πρότασης συνιστά και αίτηση χρηματοδότησης του δυνητικού δικαιούχου. Αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αποτελούν τα παρακάτω δικαιολογητικά/έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν το Τεχνικό Δελτίο Πράξης:

1) Σκοπός του Σχεδίου Δράσης και τεκμηρίωση της επιλογής και αναγκαιότητας υλοποίησης των προτεινόμενων θεματικών αντικειμένων κατάρτισης, βάσει πρόσφατων στοιχείων διάγνωσης της αγοράς εργασίας (πρωτογενή ή/και δευτερογενή στατιστικά στοιχεία ερευνών), 

2) Παρουσίαση των ενεργειών του Σχεδίου δράσης: 

α) αριθμός ωφελούμενων και περιφερειακή κατανομή αυτών, 

β) παρουσίαση των γνωστικών αντικειμένων των προγραμμάτων κατάρτισης και του περιεχομένου αυτών, των γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων που επιδιώκεται να αποκτηθούν, της μεθοδολογίας υλοποίησης της κατάρτισης (συμβατική, e-learning), 

γ) παρουσίαση της μεθοδολογίας υλοποίησης της συμβουλευτικής υποστήριξης των ωφελούμενων, 

δ) παρουσίαση της διαδικασίας πιστοποίησης με συνοπτική αναφορά στο αντικείμενο των εργασιών, εργασιακών καθηκόντων, γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτεί κι εξετάζει το Σχήμα Πιστοποίησης που προτείνεται να εφαρμοστεί, 

ε) παρουσίαση των ενεργειών δημοσιότητας, 

στ) παρουσίαση των ενεργειών συντονισμού, διαχείρισης και παρακολούθησης της υλοποίησής, εφόσον περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης.

 Σε κάθε ενέργεια θα πρέπει να αναφέρεται ο τρόπος που θα υλοποιηθεί, το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και τα παραδοτέα αυτής, 

3) Μεθοδολογία και κριτήρια Επιλογής Ωφελουμένων, 

4) Συνέργειες ή συμπληρωματικότητα με άλλες δράσεις, και 

5) Πίνακας ανάλυσης κόστους του σχεδίου δράσης.

Τα συνοδευτικά δικαιολογητικά/ έγγραφα, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf, ως συνημμένα στο ΤΔΠ. Η ανάλυση για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων υποβάλλεται σε μορφή αρχείου Excel.