Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αξιοποιούμε τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και επενδύουμε 145 εκτ. ευρώ σε λιμάνια νησιωτικών περιοχών

Φωτογραφία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Υπουργείο Ναυτιλίας
και Νησιωτικής Πολιτικής

Πειραιάς, 02 Ιουλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Αξιοποιούμε τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και επενδύουμε 145 εκτ. ευρώ σε λιμάνια νησιωτικών περιοχών

Στους άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη σύνδεση των θαλασσίων μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2021, στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης:

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρθηκε και στη νέα προσέγγιση στο ζήτημα των μεταφορών και των υποδομών:

«Για πρώτη φορά», τόνισε, «στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 καταφέραμε σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαική Επιτροπή να συνδέσουμε το αυτονόητο των θαλασσίων μεταφορών με τις υποδομές, ακόμη και εκτός διευρωπαικού δικτύου, προωθώοντας αυτό που γνωρίζουμε ως θαλάσσιοι διάδρομοι. Επενδύονται πάνω από 145 εκ ευρώ σε λιμενικές υποδομές νησιωτικών περιοχών και ταυτόχρονα, για πρώτη φορά διασφαλίζεται ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το εθνικό και διαπεριφερειακό δίκτυο της δημόσιας θαλάσσιας συγκοινωνίας με πάνω από 150 εκ ευρώ για τα πρώτα 2 χρόνια του ΕΣΠΑ 2021-2027».