Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αρδευτικά έργα ύψους 5,1 εκατ. ευρώ στη περιοχή της Φλώρινας

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Το «πράσινο φως» για την έναρξη αρδευτικών έργων που λύνουν το αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Φλώρινας άναψε η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από οδηγίες του υπουργού, Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού, Γιάννη Οικονόμου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.100.000 ευρώ και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ με την υλοποίηση του έργου: «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΡΙΟΥ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ», επιτυγχάνεται η αξιοποίηση των υδάτων του ταμιευτήρα Παρορίου για την άρδευση καλλιεργούμενων περιοχών συμβάλλοντας έτσι:

Το έργο προβλέπει την κατασκευή αρδευτικού δικτύου για την άρδευση γεωργικής γης συνολικής έκτασης 3.630 στρεμμάτων. Τα υπό κατασκευή έργα αφορούν στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων στις Τοπικές Κοινότητες Παρορίου, Άνω Κλεινών και Αγίας Παρασκευής της Δ.Ε. Κάτω Κλεινών, του Δήμου Φλώρινας.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ «ήδη, για το σκοπό αυτό, έχουν κατασκευαστεί τα έργα υδροδότησης του προτεινόμενου αρδευτικού δικτύου, δηλαδή:

Ειδικότερα, το προς δημοπράτηση, έργο αποτελείται από τα εξής επιμέρους έργα:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ