ΕΣΠΑ Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Νότια Ήπειρο μέσω ΤΑΠΤοΚ ΕΤΘΑ (Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER)

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στη Νότια Ήπειρο και την περιοχή του Αμβρακικού για ίδρυση/ δημιουργία νέων και ανάπτυξη/ εκσυγχρονισμό, πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, όπως:

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ αναφέρονται στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2_ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ ΑΛΙΕΙΑΣ  _ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ».

Σε ποιους απευθύνεται

H περίοδος υποβολής είναι από 10/9/2021 έως 19/11/2021 (ώρα 15:00).

Η υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr προϋποθέτει να έχει προηγηθεί διαδικασία απόκτησης προσωπικών κωδικών πρόσβασης από το/την  δυνητικό/ή δικαιούχο. Συγκεκριμένα κάθε νέος χρήστης του ΠΣΚΕ, αφού συμπληρώσει τα στοιχεία του/της σε «φόρμα εγγραφής» καταχωρείται στο σύστημα και μέσω της αποστολής e-mail από το ΠΣΚΕ, του/της διαβιβάζονται οι κωδικοί  πρόσβασής του/της. Απαραίτητα στοιχεία για την εγγραφή του/της είναι ο ΑΦΜ.

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ηπείρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Όροι και προϋποθέσεις

  1. Εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης στήριξης και της πληρότητας αυτής.
  2. Επιλεξιμότητα του δικαιούχου.
  3. Κριτήρια επιλεξιμότητας, των δεσμεύσεων και άλλων υποχρεώσεων που συνδέονται με την ενέργεια για την οποία ζητείται στήριξη.
  4. Συμμόρφωση με τα κριτήρια επιλογής.
  5. Εύλογος χαρακτήρας των υποβληθεισών δαπανών του άρθρου 67 παράγραφος 1 στοιχείο α) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1303/2013, εξαιρουμένων των συνεισφορών σε είδος και του κόστους απόσβεσης.

Επιπροσθέτως εξετάζεται ο ολοκληρωμένος και λειτουργικός χαρακτήρα της υπό ένταξης πράξης. Πράξεις των οποίων το φυσικό αντικείμενο δεν συνιστά ολοκληρωμένο ή/και λειτουργικό χαρακτήρα δεν είναι επιλέξιμες για ενίσχυση.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, παρουσιάζονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.

Τι χρηματοδοτείται

Οι επιλέξιμες οι δαπάνες παρουσιάζονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.

Προϋπολογισμός

€ 957.672

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση