ΓΣΕΒΕΕ Προς τη σωστή κατεύθυνση το πρόγραμμα “Ψηφιακός μετασχηματισμός 2021-2027”

Τις θέσεις της και τις παρατηρήσεις της κατέθεσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με επιστολή που απέστειλε στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος και Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027".

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ το πρόγραμμα "Ψηφιακός μετασχηματισμός 2021-2027" κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται άρρηκτα με την προαγωγή του ψηφιακού και οικονομικού μετσχηματισμού της χώρας.

Η παροχή  νέων και αναβαθμισμένων δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, η διασφάλιση της διαλειτουργικότητας ψηφιακών συστημάτων και υπηρεσιών, η δημιουργία ψηφιακών υποδομών συνδεσιμότητας υπερυψηλής ταχύτητας καθώς και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, αποτελούν σημαντικά πεδία όπου απαιτείται άμεσα να συντελεστεί ταχεία πρόοδος προκειμένου να οικοδομηθούν οι προυποτιθέμενες συνθήκες μετάβασης σε μια ψηφιακή οικονομία και κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση  αναφέρει ότι εκτιμά  πως οι βασικές προτεραιότητες του τελικού σχεδίου υποβολής του προγράμματος "Ψηφιακός μετασχηματισμός 2021-2027" αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιο τομέα, την ανάπτυξη κρίσιμων ψηφιακών υποδομών και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ειδικότερα ως προς το επίπεδο της Προτεραιότητας "3. Ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων" ,καταγράφει τις εξής επισημάνσεις που θεωρει χρήσιμες ως προς τη διαμόρφωση μιας ακόμη πιο εστιασμένης προσέγγισης και παρέμβασης στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας:

Συγκεκριμένα:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ