Βουλή Κατατέθηκε σ/ν για τις στρατηγικές επενδύσεις και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος

Κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το νομοσχέδιο με τίτλο "Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς".

Τη Δευτέρα το σχέδιο νόμου αναμένεται να εισαχθεί, προς επεξεργασία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση εισάγονται προσθήκες που καθιστούν πιο ευέλικτο το επενδυτικό περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες του ισχύοντος νομικού πλαισίου, προκειμένου να εγκατασταθούν αλλοδαπές εταιρείες στην ελληνική Επικράτεια. Επίσης, προβλέπεται η παροχή κίνητρων τα οποία διευκολύνουν την ίδρυση περισσότερων αυτοτελών εγκαταστάσεων των εταιρειών αυτών.

Ακόμη, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του Μέρους Γ' ρυθμίζεται σε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο ο τρόπος ίδρυσης και λειτουργίας μίας εταιρείας- τεχνοβλαστού (spin-off). Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκονται, κυρίως, η απλοποίηση των διαδικασιών, η άρση ασαφειών που έχουν εντοπιστεί κατά την εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαίσιου και ο εκσυγχρονισμός του.

Ακολουθεί το νομοσχέδιο στο σύνολό του: