ΟΕΕ Ο νέος αναπτυξιακός απλοποιεί διαδικασίες και διευρύνει τον κύκλο των προς ένταξη έργων

Το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο κινείται σε θετική κατεύθυνση, επιχειρεί να καταστήσει φιλικότερο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα, απλοποιεί διαδικασίες και διευρύνει τον κύκλο των επενδυτικών έργων που έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν σ' αυτόν.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, το ΟΕΕ τοποθετείται θετικά επί του νομοσχεδίου, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία, που χρήζουν βελτιώσεων. Αυτά είναι:

Επειδή η άμεση αξιολόγηση μπορεί να προκρίνει πρόταση χαμηλής βαθμολογίας, απλά επειδή υπεβλήθη χρονικά νωρίτερα, έναντι πιθανής πολύ καλής πρότασης με υψηλή βαθμολογία, η οποία υπεβλήθη μερικές ημέρες αργότερα, δημιουργείται μία στρέβλωση.

Στο άρθρο 128 του σχεδίου νόμου προβλέπεται πως το έργο αυτό θα το επιτελεί το ίδιο το υπουργείο, το οποίο διαθέτει τα σχετικά στοιχεία. Θεωρούμε ότι θα ήταν σκόπιμο, εκτός της αξιολόγησης από το υπουργείο να υπάρχει και αξιολόγηση από έναν ανεξάρτητο φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ