Π.Ε.Σ. Αττικής Οι προσφορές διαδέχονται τις εκπτώσεις στα εμπορικά της Αττικής

Π.Ε.Σ. Αττικής

Πειραιάς, 28 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Οι προσφορές διαδέχονται τις εκπτώσεις στα εμπορικά της Αττικής

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής ενημερώνει πως, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, η πλειονότητα των επιχειρήσεων, κατά 71%, πρόκειται να συνεχίσει τις προσφορές μετά το πέρας της επίσημης περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, στις 28 Φεβρουαρίου, εύρημα που αποτυπώνει την συνεχή προσπάθεια των επιχειρηματιών για την κίνηση της αγοράς με ελκυστικότερες τιμές και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος ακρίβειας που επηρεάζει το καταναλωτικό κοινό.

Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την κίνηση των πωλήσεων κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, σε πανελλαδικό δείγμα επιχειρήσεων, παρουσιάζει μια μεικτή εικόνα.

Αναλυτικότερα:

α) τον κλάδο δραστηριότητας, 

β) την περιοχή και 

γ) το μέγεθος της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: 

«Είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην αγορά πως μόλις 3 στις 10 λιανεμπορικές επιχειρήσεις είδαν αυξημένες πωλήσεις στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Οι μικρότερες επιχειρήσεις βρίσκονται, για άλλη μια φορά, σε δυσμενέστερη θέση, καθώς 4 στις 10 σημείωσαν χαμηλότερες πωλήσεις, ενώ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις είχαν πιο ενθαρρυντικές επιδόσεις και κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα φέτος έναντι προηγούμενων αντίστοιχων περιόδων. Παράλληλα, η έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ μας έδειξε ότι, στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, οι επιχειρήσεις που είχαν δυνατότητα πωλήσεων και εκτός φυσικού καταστήματος, είτε με πωλήσεις μέσω site, είτε με e-shops, εμφάνισαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν. Παρά τις πολλές δυσκολίες που μας δημιουργεί η ακρίβεια, ως καταναλωτές, ας λάβουμε υπόψη μας πως 7 στα 10 εμπορικά καταστήματα στην Αττική θα συνεχίσουν και τον Μάρτιο τις χειμερινές εκπτώσεις, με γενναίες προσφορές.»