Υπουργείο Οικονομικών Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση και την Πράσινη Οικονομική Μετάβαση

Υπουργείο Οικονομικών

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση και την Πράσινη Οικονομική Μετάβαση

Διεξήχθη χθες, διαδικτυακά, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η εναρκτήρια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση και την Πράσινη Οικονομική Μετάβαση.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υπουργός Οικονομικών χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση των συμμετεχόντων στην Ομάδα στο κάλεσμα για συνεργασία, δίνοντας έμφαση στη σημασία της σύμπραξης του Υπουργείου Οικονομικών, των ρυθμιστικών και εποπτικών αρχών, του ιδιωτικού και τραπεζικού τομέα και των ακαδημαϊκών στο κρίσιμο αυτό εγχείρημα.

Στη συνέχεια, τονίστηκε η ανάγκη χαρτογράφησης των χρηματοδοτικών και επενδυτικών αναγκών της χώρας για την επίτευξη της πράσινης οικονομικής μετάβασης, λαμβάνοντας υπόψη τον διακριτό ρόλο που καλούνται να επιτελέσουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, και σε συνάρτηση με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς στόχους για το κλίμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει εντός των επόμενων μηνών στην κατάρτιση στρατηγικών κατευθύνσεων, με στόχο:

Η Ομάδα Εργασίας για τη βιώσιμη χρηματοδότηση και την πράσινη οικονομική μετάβαση συστάθηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών στα τέλη του προηγούμενου μήνα (ΦΕΚ Β΄ 1313/21.03.2022).

Η σύνθεση της Ομάδας ανά φορέα έχει ως εξής:

Υπουργείο Οικονομικών:

Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους:

Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

Τράπεζα της Ελλάδος:

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

Ελληνική Ένωση Τραπεζών:

Μέλη Πανεπιστημιακών & Ερευνητικών Ιδρυμάτων:

Εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού τομέα: