Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 75.000 λιγότερα έγγραφα ετησίως για την πιστοποίηση του «επαγγελματία αγρότη» από την διασύνδεση Μ.Α.Α.Ε. με ΑΑΔΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

75.000 λιγότερα έγγραφα ετησίως για την πιστοποίηση του «επαγγελματία αγρότη» από την διασύνδεση Μ.Α.Α.Ε. με ΑΑΔΕ

Ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που αφορούν τους επαγγελματίες αγρότες έγινε πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η διασύνδεση μεταξύ του Μητρώου Αγροτιών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της ΑΑΔΕ.

Με τη διασύνδεση αυτή επιτυγχάνεται:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος δήλωσε:

«Από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, έθεσα μεταξύ των βασικών μου προτεραιοτήτων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα, αλλά και του Υπουργείου. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν γίνει πολλά όλους αυτούς τους μήνες. Πρόσφατα, καταφέραμε να διασυνδέσουμε τις υπηρεσίες μας με την ΑΑΔΕ. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, θα χρειάζονται περίπου 75.000 λιγότερα έγγραφα (Ε1, Ε3 και εκκαθαριστικά σημειώματα) ετησίως, προκειμένου οι πολίτες να χαρακτηριστούν ως επαγγελματίες αγρότες με διοικητικό έλεγχο». Ο κ. Στύλιος πρόσθεσε ότι «το αμέσως επόμενο βήμα, προκειμένου να κάνουμε τελείως ψηφιακή την συγκεκριμένη διαδικασία, αφορά στη διασύνδεση των υπηρεσιών μας με τον ΕΦΚΑ. Κάνουμε πράξη την στρατηγική μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη διασύνδεση αποτελεί ακόμα ένα βήμα μπροστά προς τον περαιτέρω ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει να διευρύνει την αμφίδρομη συνεργασία της με όλο και περισσότερους φορείς του Δημοσίου, προς όφελος των πολιτών και των δημοσίων λειτουργών».