Σύλλογοι Λογιστών - Φοροτεχνικών Μη επιβολή προστίμων στις εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις

Σύλλογοι Λογιστών - Φοροτεχνικών

Προς:

Κοινοποίηση:

Μη επιβολή προστίμων στις εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις

Κύριοι,

Με λύπη μας διαπιστώσαμε για ακόμη μία φορά την ανάλγητη και καταχρηστική συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι στον Κλάδο μας, οι συνέπειες της οποίας - όπως πάντα – βαραίνουν τους πολίτες και την αγορά.

Μετά το φετινό ναυάγιο που έχει προκύψει από τις άστοχες και καθυστερημένες αποφάσεις και ενέργειες της Πολιτείας που επιφέρουν πρόστιμα και κυρώσεις σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις, επισημαίνουμε τους λόγους του αιτήματός μας αναλυτικά:

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ τη μη επιβολή προστίμων στις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις Φ.Π. και Ν.Π. καθώς και στις τροποποιητικές, μέχρι 31/12/2022, όπως έχουμε επισημάνει ήδη, δεδομένης και της εφαρμογής των αποκλίσεων στην myDATA τον μήνα Οκτώβριο που θα οδηγήσει σε σωρεία τροποποιητικών δηλώσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Απαραίτητη η άμεση ανακοίνωσή σας, όχι μόνο για την αποφυγή επιβάρυνσης των φορολογούμενων και της αγοράς, αλλά και για τη διόρθωση της στάσης της Πολιτείας απέναντι σε έναν από τους πιο αλληλέγγυους Κλάδους.

Επισημαίνουμε ότι τα αιτήματα αφορούν κατεξοχήν τους φορολογούμενους πολίτες και την αγορά, καθ΄ όσον τα προβλήματα που προκύπτουν βαραίνουν αποκλειστικά εκείνους, με κυρώσεις και πρόστιμα και καθίσταται επιβεβλημένη η παρέμβαση όλων των Φορέων για την επίλυσή τους.

Οι Σύλλογοι,

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ-Π.Ε.Φ.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ