Υπουργείο Εργασίας Αυξήσεις θα λάβει το 94,6% των συνταξιούχων

Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων

11 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Αυξήσεις θα λάβει το 94,6% των συνταξιούχων

1 στους 2 θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη – Διπλές αυξήσεις σε 1,3 εκατ. συνταξιούχους

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αυξήσεις στο 94,6% των συνταξιούχων, διπλές αυξήσεις σε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, τριπλές αυξήσεις σε περίπου 100.000 και μία επιπλέον σύνταξη σε 1 στους 2 συνταξιούχους προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και που λαμβάνουν υπόψιν όλες τις επικείμενες αυξήσεις στις αποδοχές τους, που πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά από τα τέλη του 2022.

Από την ανάλυση προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων και συγκεκριμένα τα 2.472.939 σε σύνολο 2.613.747 (94,6%) θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στο εισόδημά τους. Μάλιστα οι αυξήσεις είναι τέτοιες που εξασφαλίζουν ότι 1 στους 2 συνταξιούχους θα λάβει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη (αρκετοί και ποσά μεγαλύτερα από μια επιπλέον σύνταξη).

Οι αυξήσεις αυτές προκύπτουν:

Αναλυτικά οι αυξήσεις και το πλήθος των ωφελούμενων επιμερίζονται ως εξής:

Από την ανάλυση των επιμέρους κατηγοριών συνταξιούχων προκύπτουν μονές, διπλές ή και τριπλές αυξήσεις.

Συγκεκριμένα:

Οι παραπάνω κατηγορίες ωφελούμενων επιμερίζονται ως εξής:

Για τους 931.631 συνταξιούχους, που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, προκύπτει πως σε ποσοστό 88% θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Συγκεκριμένα:

Συμπερασματικά:

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Η ανάλυση των στοιχείων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ διαψεύδει πανηγυρικά εκείνους που έσπευσαν να ισχυριστούν ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις θα αφορούν μόλις 1 στους 3 συνταξιούχους. Το 94,6% των 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων θα δει απλή, διπλή ή και τριπλή αύξηση στις αποδοχές τους! Ενώ το 88% όσων διαθέτουν προσωπική διαφορά θα δουν και αυτοί τα εισοδήματα τους να αυξάνονται. Επιπλέον, 1 στους 2 συνταξιούχους και ιδιαίτερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν στη πράξη να αυξάνονται οι αποδοχές τους κατά μια επιπλέον σύνταξη ή και παραπάνω. Είναι μια ακόμη έμπρακτη στήριξη των εισοδημάτων τους και μια ηχηρή απάντηση σε όσους αρνούνται πεισματικά την πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητες του προϋπολογισμού για τους συνταξιούχους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε μόνο περικοπές μέσω του ν. Κατρούγκαλου και άλλων αρνητικών παρεμβάσεων, επιστρατεύει για μια ακόμη φορά τα ψέματα, την πολιτική υποκρισία και τις δημαγωγικές υποσχέσεις».