Υπουργείο Ναυτιλίας - ΕΤΕπ Συμφωνία για χρηματοδότηση έργων στα νησιά

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Χρημοδότηση λιμενικών υποδομών στα νησιά και παροχή τεχνική υποστήριξης στους δικαιούχους φορείς, περιλαμβάνει η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε χθες μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η τράπεζα αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο, που έχει επεξεργαστεί και προωθεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά :

Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Hristo Stoykov - Director of Advisory Services της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και του Γιάννη Καλτσά, Head of Investment Team Greece & Cyprus.

Παρόν στην συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συντονιστής των σχετικών πρωτοβουλιών Μανώλης Κουτουλάκης, o Αλέξανδρος Ζαχάρωφ - Senior Advisor του τμήματος Invest EU Advisory Hub και ο Γιάννης Μπουζόπουλος -Financial Instruments Adviser, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ