Ο «χάρτης» των πληρωμών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου 2023

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ανακοίνωση Τύπου

26 Μαρτίου 2023

Ο «χάρτης» των πληρωμών από ΕΦΚΑ,  ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ  για την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου 2023

Κύριες και επικουρικές συντάξεις Απριλίου, έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και επιδόματα ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, την  προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα, την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που λαμβάνουν χαμηλές και μεσαίες συντάξεις και οι διατάξεις και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο  περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα 27- 31 Μαρτίου 2023.  Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δις. ευρώ.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την εβδομάδα που έρχεται οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Σημειώνεται ότι στο πλήθος των επικουρικών συντάξεων περιλαμβάνονται και 27.000 περίπου επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο  και πληρώνονται, όπως είχε ήδη σημειωθεί,  τώρα.

Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ, με εμβόλιμη πληρωμή στις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί  η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που λαμβάνουν μεσαίες και χαμηλές συντάξεις. Για το ακριβές ποσό και το πλήθος των δικαιούχων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ.

2. Από τη ΔΥΠΑ  θα γίνουν οι εξής καταβολές:

3. Από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου οι τακτικές πληρωμές  προνοιακών επιδομάτων για τον Μάρτιο ως εξής:

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ