ΕΛΘ Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

ΕΛΘ

Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα!

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Αφού η κυβέρνηση έφερε μέσα στο καλοκαίρι τη ρύθμιση για εργασία μέχρι τα 74 έτη μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, προχωράει με ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά που συναγωνίζεται σε αθλιότητα το νόμο Χατζηδάκη.

Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους σε ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρείες, σε λογιστικά γραφεία και λογιστήρια εταιριών στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ, να μπούμε μπροστά, μαχητικά, να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, για να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα!

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υπηρετώντας πλήρως τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που, νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και μάλιστα με πολλαπλές αντεργατικές επιλογές. Γιγαντώνει την ευελιξία και νομιμοποιεί την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, που όλες οι κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει στη βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο αποτελεί συμπλήρωμα στις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου – 40ωρου. Το ωράριο εργασίας μετατρέπεται κυριολεκτικά σε «λάστιχο», το εργασιακό κόστος βρίσκεται στο στόχαστρο, η εντατικοποίηση της δουλειάς και ανισορροπία στη ζωή των εργαζομένων «βαφτίζονται» κανονικότητα.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει: 

Οι μεγάλοι εργοδότες στον κλάδο μας τρίβουν τα χέρια τους καθώς όλα αυτά που προβλέπονται στο νομοσχέδιο αποτελούν πάγιες επιδιώξεις τους. Ήδη με την εφαρμογή και της τηλεργασίας έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει ελεύθερος χρόνος αφού απογειώθηκε η δουλειά 24/7, το διαρκές stand by για να «βγουν» οι προθεσμίες και πληθαίνουν οι προσλήψεις με «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης. Ήδη και μάλιστα πολύ πριν το νόμο Χατζηδάκη, το 10ωρο είναι κανονικότητά, αφού οι μεγάλοι εργοδότες πέταξαν το διάλλειμα εκτός 8ωρου και κατάργησαν την πληρωμή της υπερεργασίας, συμψηφίζοντάς την πληρωμή της με τις κανονικές αμοιβές!

Μάλιστα το θράσος τους φτάνει στο σημείο να λένε ότι οι εργαζόμενοι έχουν την «επιλογή» να κάνουν υπερωρίες για να αυξήσουν τον μισθό τους (και αυτό αν και όσο αποζημιώνονται οι υπερωρίες), ομολογώντας πως ο μισθός δεν φτάνει για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας!

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο!

Επειδή δε δεχόμαστε αυτές τις επιλογές τους, επειδή είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τη φόρα της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, επειδή αρνούμαστε να κατατεθεί ο νέος νόμος για τα εργασιακά, επειδή το σύγχρονο δεν είναι να κάνουμε δύο δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, ούτε να δουλεύουμε 13 ώρες, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο των σωματείων, πλατεία ΧΑΝΘ στις 17:30

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας.