ΠΟΜΙΔΑ Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Ακίνητη περιουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους υποψήφιων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και ιδιοκτητών ακινήτων πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των γραφείων της ΠΟΜΙΔΑ η Αυτοδιοικητική Ημερίδα με θέμα «Ακίνητη περιουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενόψει των Δημοτικών εκλογών.  

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI κ. Στράτος Παραδιάς αναφέρθηκε αναλυτικά στις ρυθμίσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για τα θέματα των ακινήτων από τους Δήμους ύστερα από παρεμβάσεις της ΠΟΜΙΔΑ (μείωση αρχικά (1996) και απαλλαγή στη συνέχεια (2005) των κενών ακινήτων από δημοτικά τέλη, Διαγραφή όλων των αναδρομικών οφειλών δημοτικών φόρων και τελών μέχρι 31.12.2019 και καταβολή της διαφοράς σε 24 μήνες, Παραγραφή οφειλών προς τους Ο.Τ.Α. στη δεκαετία κ.α.) 

Ο κ. Παραδιάς πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δήμοι κατά τη διάρκεια των ετών αύξησαν τις επιβαρύνσεις των πολιτών με αποτέλεσμα να έχουν πλέον σημαντική σχέση με την ακίνητη περιουσία επιβάλλοντας φόρους αλλά και διάφορες δεσμεύσεις στην ακίνητη περιουσία.  

Αναφέρθηκε στα κύρια θεσμικά ζητήματα που αφορούν την ακίνητη περιουσία και σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι:

Τα οικονομικά αιτήματα που θέτει η ΠΟΜΙΔΑ προς τις δημοτικές αρχές είναι: 

Κατά τις παρεμβάσεις τους:

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ακόμη και οι εξής υποψήφιοι, μέλη σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ:  

Μαρία Ζάγκα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Νότιο Τομέα με τον συνδυασμό Νίκου Χαρδαλιά.  

Νίκος Καλαβρυτινός και Ζαχαρούλα Μουγκριώτου, υποψήφιοι με τον συνδυασμό “Αθήνα Τώρα” του  Χάρη Δούκα. 

Ιωάννης Τσεβάς και Χριστίνα Παπάζογλου, υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 του Μάνου Κρανίδη Μαρία 

Μπουρδάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη με τον συνδυασμό Κωνσταντέλλου Νίκος 

Σταυρόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Ηλιούπολη με τον συνδυασμό Δημ. Ευαγγέλου.