ΟΕΕ Ανακοίνωση για την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης των Λογιστών-Φοροτεχνικών έτους 2024

ΟΕΕ

13 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση για την Παροχή της Αναγκαίας Εκπαίδευσης των Λογιστών-Φοροτεχνικών Έτους 2024

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διέπει το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού προβλέπεται ότι:

«Ο λογιστής-φοροτεχνικός υποχρεούται να υποβάλει στο ΟΕΕ, εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα δηλώνει ότι ασκεί το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, ότι δεν έχει καταδικασθεί αμετακλήτως για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 14 του ΠΔ 340/1998, ότι δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας λογιστών-φοροτεχνικών και ότι έχει παρακολουθήσει όλη την αναγκαία εκπαίδευση που παρέχεται από το ΟΕΕ».

Το ΟΕΕ, ως αρμόδια Αρχή, που εποπτεύει το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, υποχρεούται να παράσχει στους λογιστές-φοροτεχνικούς εκπαίδευση σε λογιστικά και φορολογικά θέματα, υιοθετώντας τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με σκοπό την επικαιροποίηση των επαγγελματικών τους γνώσεων.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων αναγκαίας εκπαίδευσης λογιστών-φοροτεχνικών έτους 2024, είναι συνολικής διάρκειας 100 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ και Β΄ τάξης (μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή εταίροι), προκειμένου να υποβάλουν την ΥΔ, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν την αναγκαία εκπαίδευση, που σύμφωνα με τον Ν.4093/2012 παρέχει το ΟΕΕ.

Προϋποθέσεις για την παρακολούθηση είναι:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την αναγκαία εκπαίδευση δικαιούνται να παρακολουθήσουν:

Το δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω εκπαίδευση, για το έτος 2024,  είναι 50 ευρώ.

Για τη συμμετοχή στην αναγκαία εκπαίδευση προαπαιτείται η καταβολή του ανωτέρω ποσού, μέσω της σχετικής ταυτότητας πληρωμής.

Το προαναφερθέν ποσό αφορά στην παρακολούθηση του συνόλου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που εντάσσονται στην ετήσια αναγκαία εκπαίδευση των λογιστών – φοροτεχνικών και καταβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους λογιστές-φοροτεχνικούς ή από τα μέλη του ΟΕΕ εφάπαξ σε ετήσια βάση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Οι δικαιούχοι λογιστές-φοροτεχνικοί μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

Εκτός από το βιντεοσκοπημένο υλικό θα αναρτηθούν οι σημειώσεις και οι ερωτήσεις που θα υποβληθούν στους εισηγητές, κατά τη διάρκεια του Live Streaming, με τις απαντήσεις τους.