ΑΑΔΕ Τι έρχεται το 2024 σε ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης και μοντέλο λειτουργίας

ΑΑΔΕ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2024 

Δελτίο Τύπου

Τι έρχεται το 2024 σε ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης και μοντέλο λειτουργίας

Το Σχέδιο Δράσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2024 παρουσίασε σήμερα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Οι δράσεις εστιάζουν στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, στην προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης και την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Οργανισμού, ενώ αναπτύσσονται σε τρεις βασικούς άξονες: 

Φορολογική Συμμόρφωση 

Η στρατηγική κατεύθυνση είναι η διαρκής διευκόλυνση της συνέπειας των φορολογούμενων και παράλληλα η σταθερή παρεμπόδιση της αποφυγής των υποχρεώσεών τους. Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής: «Θέλουμε να κάνουμε εύκολο το να είσαι συνεπής και δύσκολο να το αποφύγεις». 

Παρουσιάστηκαν:

Νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας ΑΑΔΕ 

Παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, που ήδη υλοποιείται, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρησιακών πεδίων.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν οι υπηρεσίες νέας γενιάς που περιλαμβάνουν:

Εξυπηρέτηση Πολιτών και Επιχειρήσεων με νέα ψηφιακά εργαλεία

Τελωνειακές ψηφιακές υπηρεσίες

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε:

«Το Σχέδιο Δράσης μας για το 2024 ανανεώνει τη δέσμευσή μας για διαρκή βελτίωση και την αφοσίωσή μας στη δημιουργία θετικού αντικτύπου στην καθημερινή ζωή πολιτών και επιχειρήσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δράσεις μας θα συμβάλλουν ενεργά στην περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγής και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων. Συνεχίζουμε να αλλάζουμε και να εξελισσόμαστε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Επισυνάπτεται η σχετική παρουσίαση