ΣΕΒ Ρεκόρ αισιοδοξίας από τις επιχειρήσεις - Προσοχή στην ανταγωνιστικότητα

Ρεκόρ αισιοδοξίας για την κατάσταση των επιχειρήσεων αλλά και για την πορεία της χώρας καθώς για πρώτη φορά από το 2017 οι θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας/οικονομίας (28 %) υπερβαίνουν τις αρνητικές (23%) προκύπτει από την έρευνα του ΣΕΒ "O Σφυγμός του Επιχειρείν" που παρουσιάστηκε σήμερα.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι "πάμε καλά αλλά πρέπει να πάμε καλύτερα και πιο γρήγορα" ενώ σημείωσε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε έναν ενάρετο αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο που σηματοδοτούν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, η αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών, οι σημαντικοί πόροι που θα είναι διαθέσιμοι τα επόμενα χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης, η άνοδος του τουρισμού.

"Το κράτος βελτιώνεται, αλλά πρέπει να κινηθεί πιο αποτελεσματικά στις μεταρρυθμίσεις αφαιρώντας στρεβλώσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος", πρόσθεσε.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 σε δείγμα 624 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα. Ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα περιλαμβάνουν τα εξής:

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ